Biografie

"Muziek en ritme vinden hun weg tot in de geheimen plaatsen van hun ziel"

Music for life...

PATRICK VALENTIJN

WIE BEN IK ?


Vanaf zijn geboorte zit hij al eigelijk in de muziek wereld. Speelde van kleins af aan al graag met muziek instrumenten. Het begon allemaal op koekenpannen en deksels, doe daar twee houten lepels bij en het feest is compleet. Muziek was en is iets wat Patrick Valentijn erg aanspreekt. Het werd eigenlijk allemaal nog eens extra versterkt door zijn vader, die zelf ook in een band speelde als slagwerker.


Toen Patrick 8 jaar was en zijn communie deed, kocht hij van het gespaarde bedrag een drumstel. Op dit drumstel heeft hij vele verschillende genres mogen leren spelen. Tot zijn 20ste levensjaar heeft hij slagwerk gedaan in verschillende bandjes.


Patrick:"Zingen is eigenlijk ook altijd wel een passie voor mij geweest. Ik zong altijd vrolijk met de liedjes mee op de radio, maar ook op de vele vinyl platen en cd's die mijn vader had. Van Nederlandstalig tot Rock en van Blues tot Reggea. Het leukste vond ik altijd zingen in de badkamer omdat je er zulke leuke klanken kon maken met een mooie echo erbij.


In 2006 zong hij voor de eerste keer een liedje voor het publiek.

Op het zelfde feestje kwam hij zijn huidige vrouw Natasja tegen.

Vanaf deze dag is het allemaal begonnen met de zang carrière van Patrick Valentijn. Het publiek was zo razend enthousiast, waardoor hij keer op keer een boost kreeg bij elk optreden die hij gaf.


Zijn debuut single "Laat de wereld maar komen" geproduceerd en opgenomen bij Studio Martin Sterken, werd een feit. Na de release van zijn debuut single heeft hij vele optredens mogen geven. 

( 2018 Cd Single shoot )

In 2008 werd zijn jongste zoon geboren. Om zoveel mogelijk te kunnen genieten van zijn gezinnetje zette hij destijds zijn zang carrière op een lager pitje. Na deze periode pakte hij de draad als zanger weer op.

Het begon behoorlijk te kriebelen om weer op het podium te staan.


Patrick kwam in contact met Frank van Etten die onder de indruk was van zijn zangkunsten. Met het nummer "Mijn zonnestraaltje" en de ballade

"Jij tilde mij weer op" maakte hij zijn come back.


Met het liedje "Voel jij wat ik voel" een nummer met salsa klanken en Spaanse temperamenten wilde de Limburgse zanger laten horen dat hij veelzijdig is. Genomineerd voor de Koos Alberts Award en geselecteerd door de Buma NL Award met het nummer "Jij tilde mij weer op" waren een van de hoogte punten van 2015.


In 2016 brengt Patrick de single “Als jij hier niet bent” uit deze productie komt uit de oude doos in de beginjaren van de Bee Gees in 1967 onder de titel “To love somebody”. Velibor Weller heeft de singel vakkundig onder handen genomen en voorzien van een Nederlandstalige bewerking en productie. “Als jij niet hier bent” is opgepimpt en ondergedompeld in een reggaestijl, zodat je een relaxte zomerse maar toch zonnige singel krijgt waar je heerlijk bij weg kan zwijmelen met een tropische verkoeling.


2018 is een fantastisch jaar geweest voor de zanger. Dit is dan ook voor Patrick het juiste moment om de nieuwe singel “Zo gaat het in het leven” kracht bij te zetten en met volle trots te lanceren. De singel “Zo gaat het in het leven” is ontstaan doordat het nummer “It’s a real good feeling” van Peter Kent, Patrick inspireerde.

© 2013 Patrick Valentijn Zanger & Entertainer. Alle rechten voorbehouden.