Biografie

PATRICK VALENTIJN

WIE BEN IK ?


Vanaf zijn geboorte zit hij al eigenlijk in de muziek wereld. Speelde van kleins af aan al graag met muziek instrumenten. Het begon allemaal op koekenpannen en deksels, doe daar twee houten lepels bij en het feest is compleet. Muziek was en is iets wat Patrick Valentijn erg aanspreekt. Het werd eigenlijk allemaal nog eens extra versterkt door zijn vader, die zelf ook in een band speelde als slagwerker.


Toen Patrick 8 jaar was en zijn communie deed, kocht hij van het gespaarde bedrag een drumstel. Op dit drumstel heeft hij vele verschillende genres mogen leren spelen. Tot zijn 20ste levensjaar heeft hij slagwerk gedaan in verschillende bandjes.


Patrick: "Zingen is eigenlijk ook altijd wel een passie voor mij geweest. Ik zong altijd vrolijk met de liedjes mee op de radio, maar ook op de vele vinyl platen en cd's die mijn vader had. Van Nederlandstalig tot Rock en van Blues tot Reggae. Het leukste vond ik altijd zingen in de badkamer omdat je er zulke leuke klanken kon maken met een mooie echo erbij.


In 2006 zong hij voor de eerste keer een liedje voor het publiek.

Op het zelfde feestje kwam hij zijn huidige vrouw Natasja tegen.

Vanaf deze dag is het allemaal begonnen met de zang carrière van Patrick Valentijn. Het publiek was zo razend enthousiast, waardoor hij keer op keer een boost kreeg bij elk optreden die hij gaf.


Zijn debuut single "Laat de wereld maar komen" geproduceerd en opgenomen bij Studio Martin Sterken, werd een feit. Na de release van zijn debuut single heeft hij vele optredens mogen geven. 

( 2018 Cd Single shoot )

( 2018 Cd Single shoot )

In 2008 werd zijn jongste zoon geboren. Om zoveel mogelijk te kunnen genieten van zijn gezinnetje zette hij destijds zijn zang carrière op een lager pitje. Na deze periode pakte hij de draad als zanger weer op.

Het begon behoorlijk te kriebelen om weer op het podium te staan.


Patrick kwam in contact met Frank van Etten die onder de indruk was van zijn zangkunsten. Met het nummer "Mijn zonnestraaltje" en de ballade

"Jij tilde mij weer op" maakte hij zijn come back.


Met het liedje "Voel jij wat ik voel" een nummer met salsa klanken en Spaanse temperamenten wilde de Limburgse zanger laten horen dat hij veelzijdig is. Genomineerd voor de Koos Alberts Award en geselecteerd door de Buma NL Award met het nummer "Jij tilde mij weer op" waren een van de hoogte punten van 2015.


In 2016 brengt Patrick de single “Als jij hier niet bent” uit deze productie komt uit de oude doos in de beginjaren van de Bee Gees in 1967 onder de titel “To love somebody”. Velibor Weller heeft de singel vakkundig onder handen genomen en voorzien van een Nederlandstalige bewerking en productie. “Als jij niet hier bent” is opgepimpt en ondergedompeld in een reggaestijl, zodat je een relaxte zomerse maar toch zonnige singel krijgt waar je heerlijk bij weg kan zwijmelen met een tropische verkoeling.


2018 is een fantastisch jaar geweest voor de zanger. Dit is dan ook voor Patrick het juiste moment om de nieuwe singel “Zo gaat het in het leven” kracht bij te zetten en met volle trots te lanceren. De singel “Zo gaat het in het leven” is ontstaan doordat het nummer “It’s a real good feeling” van Peter Kent, Patrick inspireerde.

2020 - Bij het uitspreken van de titel 'Chiquita Valentina' krijg je het gevoel van bewegende heupen,  vrolijke klanken en een mooie dame die de mannen helemaal gek maakt. Dat zijn inderdaad een aantal ingrediënten die verwerkt zijn in de nieuwe swingende single van Patrick Valentijn. Inmiddels heeft Patrick z’n eigen identiteit ontwikkelt die de komende jaren wordt  voortgezet. Het resultaat is een uptempo nummer in de Mexicaanse stijl.


2021 - Met name zijn in maart 2020 gelanceerde single ‘Chiquita Valentina’ heeft het vooral bij de radiostations heel goed gedaan. Dat was maar goed ook want op de podia heeft deze professionele entertainer vanwege het sluiten van de horeca het swingende lied maar weinig op de bühne kunnen zingen. Toch heeft hij het afgelopen jaar niet stilgezeten en begon als één van de eerste artiesten met een livestream. Gelukkig zien de vooruitzichten er nu een stuk beter uit. Dat was dan ook de reden dat z’n nieuwe single ‘Leef dan’ van de plank werd gepakt om uit te brengen.


Volgens Patrick heeft de opbeurende tekst alles te maken met bizarre tijd waarin we met z’n allen zijn beland. ‘Genieten van de momenten die je met je geliefde met beide handen aan moet pakken. Met andere woorden LEEF en maak van elke dag een feest.


2022 - De nieuwe single "Yo Te Quiero" is vanaf 6 Mei 2022 overal verkrijgbaar, te downloaden en te streamen via de bekende portals.

De videoclip, die opgenomen is door Kaska Productions zal ter promotie van de nieuwe single op diverse televisiestations en Youtube te zien zijn.

( 2018 Cd Single shoot )